Scroll to top

Goed voorbereid met een lichtplan

Breng meer licht en leven in elke ruimte.

De juiste armaturen kiezen, waar ze plaatsen, uniform, functioneel licht creëren,…. Met een lichtplan neem je het denkwerk weg en haal je het beste uit je interieur.

 • Persoonlijk en naar wens
 • Voor elk interieur en elk budget
 • Het juiste licht in elke ruimte
 • Helder, betrokken advies
 • Rechtstreeks van de fabrikant
 • Hoge kwaliteit, zachte prijs
 • Gedetailleerd, hapklaar plan
 • Stressvrij, van A tot Z
 • Alles kan, niets moet
 • Delivering you the Next Lighting Trends

100% op maat

 • Een lichtplan volgens jouw wensen, niet onze stock
 • We zijn er voor je tijdens het proces en ook daarna

Energie-efficiënt

 • Bespaar een aardige duit met milieuvriendelijke lampen
 • Het juiste licht voor het juiste doel: optimaliseer energieverbruik

Creatief en innovatief

 • Klassiek, trendy, design,…: jouw stijl, onze passie
 • Altijd op zoek naar het beste licht voor jou

Van eerste gesprek tot harmonieus interieur

Een lichtplan opmaken,
hoe gaat dat in zijn werk?

Een lichtplan doorloopt enkele fases, van eerste gesprek tot afgewerkte ruimte. Het plan wordt met creativiteit en technische knowhow uitgedokterd door onze experts. Zo krijg jij een visueel idee van het uiteindelijke resultaat, terwijl installateurs en elektriciens een technische leidraad hebben.

lichtplan-adviseur-interieur
Plattegrond van de ruimte

De basis van elk lichtplan is een plattegrond van de ruimte. Bij het opmaken van het lichtplan houden we immers rekening met de lichtinval en de meubels. Ook de functie van de ruimte, en plekjes binnen die ruimte (zoals een leeshoek of keukeneiland), bepalen welk soort licht de ruimte vraagt.

Lichtpunten, stopcontacten en schakelaars

Een lichtplan is ook een technisch plan. Een elektricien of installateur, maar ook bijvoorbeeld de keukenbouwer, vindt er alles op om correct te werk te gaan. We tekenen alle technische details uit, zoals waar de lichtpunten, stopcontacten en schakelaars zitten, maar ook zaken zoals inbouwmodules en leddrivers. Iedereen krijgt in een oogopslag alle nodige info mee.

Lichtsterkte en kleurweergave

Verlichting is veel meer dan alleen een lamp hangen. Licht is essentieel in het creëren van sfeer en de juiste verlichting is precies dat wat van een ruimte een harmonieus geheel maakt. Ook de functie van de ruimte en het exacte doel van de verlichting is belangrijk. Daarom bekijken we ook de kleurweergave, lichtsterkte en intensiteit van elke lichtbron.

De juiste armaturen

Nu alle technische details en specificaties zijn bepaald, gaan we op zoek naar de perfecte armaturen voor jouw ruimte. Dat doen we volgens jouw interieur, jouw wensen en jouw budget. Indien gewenst, kunnen we de armaturen ook leveren en zelfs plaatsen.

Met armaturen die naadloos in je interieur passen én aangepast licht voor elk doel kan je voortaan genieten van een perfect harmonieuze ruimte.

1

Een eerste gesprek

Een goed lichtplan begint bij een goed gesprek. We luisteren naar je wensen en noden, overlopen de plannen en bekijken foto’s. We bespreken je interieurideeën en de functie van elke ruimte, en begeleiden je door de wondere wereld van verlichting.

2

Wij gaan aan de slag

We gaan van start met het ontwerp van jouw lichtplan. We tekenen een plan uit met daarop de plaats van de armaturen, de lijnen en schakelaars. Indien gewenst zoeken we voor jou ook de armaturen en leveren we die. We kunnen ze ook plaatsen. Alles kan, niets moet.

3

Lichtplan in handen

Na maximaal drie weken heb je de eerste versie van je lichtplan in handen. In de aanpassingsronde verwerken we eventuele wijzigingen en stellen we je lichtplan helemaal op punt. Na de installatie van je armaturen kun je genieten van een heerlijk sfeervolle, perfect belichte ruimte.

Veelgestelde vragen

Alles wat je ooit wilde weten over een lichtplan

 • Ik wil graag meer info over
  een lichtplan op maat

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Krijg ik het lichtplan toegestuurd?

Nee, Riklight komt het voor jou persoonlijk opgemaakte lichtplan altijd toelichten. We geven je een woordje uitleg en tonen hoe je zo’n plan moet interpreteren.

Kan Riklight ook de verlichting installeren?

Absoluut. Je kan bij ons terecht voor alleen een lichtplan, maar we kunnen ook de armaturen leveren en, indien gewenst, ze ook installeren. Je kan bij ons van A tot Z terecht.

Waarom heb ik een lichtplan nodig?

Verlichting is essentieel voor een sfeervol, harmonieus interieur. Toch wordt het vaak over het hoofd gezien. Net zoals licht het hart van een woning is, vormt het lichtplan de basis van een mooi interieur.

Hoeveel kost een lichtplan?

Afhankelijk van je wensen en je project (nieuwbouw, renovatie, commercieel, tuinverlichting, …) varieert de kostprijs van een lichtplan. Wil je ook armaturen, dan werken we steeds met kwaliteitsvol materiaal, en altijd volgens jouw budget.

riklight-lichtplan
riklight lichtadvies en lichtstudie

Interesse in een lichtplan?

We maken een lichtplan dat
perfect aan je wensen voldoet

De juiste verlichting is zo belangrijk bij het inrichten een ruimte. Benut het potentieel van uw ruimtes optimaal door te werken met een lichtplan.